h

SP wil meer duidelijkheid over uitkomsten versterkingsonderzoek Lefier

22 maart 2017

SP wil meer duidelijkheid over uitkomsten versterkingsonderzoek Lefier

De SP-raadsfractie van Groningen wil meer duidelijkheid over het onderzoek dat Lefier heeft laten doen naar haar woningvoorraad. Uit onderzoek van Lefier komt naar voren dat 14.500 van de 17.000 woningen versterkt moeten worden om te kunnen voldoen aan de regels voor aardbevingsbestendig bouwen.

Het onderzoek is te vinden op de website van Cobouw. Het opvallende is dat Lefier voornamelijk woningen bezit aan de randen van het huidige omschreven aardbevingsgebied.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

"De uitkomsten van het onderzoek baren ons zorgen. Mochten de uitkomsten kloppen dan betekent dit dat de aardbevingsproblematiek voor de stad, Slochteren en Hoogezand veel groter is dan eerder bekend. Wij willen meer duidelijkheid van het stadsbestuur over de uitkomsten van het onderzoek."

De SP-fractie heeft schriftelijke vragen ingediend om meer duidelijkheid te krijgen over de mogelijke gevolgen van de uitkomsten van het versterkingsonderzoek van Lefier. Zo willen de socialisten weten wat dit betekent voor andere corporatiewoningen, particuliere woningen en gebouwen in de stad, Slochteren en Hoogezand.

U bent hier