h

SP verbijsterd over reactie wethouder Van Keulen over Omgevingsdienst

31 mei 2017

SP verbijsterd over reactie wethouder Van Keulen over Omgevingsdienst

De SP is verbijsterd over wethouder van Keulen. In antwoord op vragen van de raadsfractie van de SP, antwoorden burgemeester en wethouders dat de ingezette verbeteringen bij de  Omgevingsdienst Groningen op steun van het personeel kan rekenen.

“Daarmee zet wethouder Van Keulen de gemeenteraad op het verkeerde been.” vindt het Groningse SP-raadslid Bob de Greef.

De Omgevingsdienst verzorgt de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van milieu, bouwen en wonen in opdracht van de 23 gemeenten in Groningen en de provincie Groningen. Bij de dienst is er al enige tijd van onrust onder het personeel over gedwongen vertrek van medewerkers en de komst van externen.

De Greef:

“De vraag is of wethouder Van Keulen als lid van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst de ontstane situatie serieus neemt of dat hij klakkeloos achter de directeur van de dienst aanloopt. Uit een brief van de Omgevingsdienst blijkt duidelijk dat het personeel de ingezette verbeteringen niet steunt. De directie heeft van het Dagelijks Bestuur alle ruimte gekregen om het personeel flink onder druk te zetten en dat blijft zonder gevolgen. Als lid van het Dagelijks Bestuur zou wethouder Van Keulen het functioneren van de directie goed tegen het licht moet houden.”

U bent hier