h

Stadsbestuur solt onnodig met banen van fietsenstallingwerke​rs

17 mei 2017

Stadsbestuur solt onnodig met banen van fietsenstallingwerke​rs

De SP-fractie vindt het onvoorstelbaar hoe het stadsbestuur solt met de werkers in de fietsenstallingen. Het werk in de fietsenstallingen werd al jaren met tevredenheid uitgevoerd door WerkPro. Afgelopen jaar ging het stadsbestuur onder leiding van Wethouder De Rook ineens over op het openbaar aanbesteden van deze taak. Volgens de socialisten heeft deze vermarkting alleen voor onnodige kosten, onzekerheid en baanverlies gezorgd. Tien werkers in de fietsenstallingen zijn door een bezuiniging van €150.000 hun baan verloren.

De SP-fractie bezocht WerkPro en de werkers in de fietsenstallingen. Hier was duidelijk te merken wat deze onzekerheid met de werkers doet.

SP-raadslid Wim Koks:

"Voor dag en dauw en tot diep in de nacht zitten de werkers in de fietsenstallingen voor ons klaar. Soms als reïntegratiewerk of na jarenlang geen werk te hebben gehad. Houd onze fietsenstallingwerkers gewoon in dienst, deze vermarkting door aanbesteding is nergens goed voor."

Woensdagmiddag wordt de aanbesteding van het fietsenstallingwerk in de raadscommissie besproken. De SP wil stoppen met aanbesteden en dit in het vervolg niet weer zo doen. Daarnaast wil de SP dat de werkers die hun baan verloren hebben elders aan werk geholpen worden of een terugkeergarantie krijgen. 

U bent hier