h

Wierden en Borgen ontvangen zwartboek van huurders

24 mei 2017

Wierden en Borgen ontvangen zwartboek van huurders

Foto: SP Bedum

Bewoners uit de Zeeheldenbuurt in Bedum hebben gisteren met de SP een zwartboek aangeboden aan Wierden en Borgen. Tijdens de bewonersavond op 12 mei zijn de huurders tot zes eisen gekomen die samen met foto’s van schimmelplekken in het zwartboek staan.

Zo wil men droge huizen zonder schimmel, tochtvrij met goede ventilatiemogelijkheden, meer zeggenschap en inspraak, eigen inbreng wanneer het om energie gaat en een einde aan de verdeel-, en heerspolitiek. Dit alles zonder een huurverhoging. Men voelt zich niet serieus genomen door de woningcorporatie.

SP-er Marieke Bootsma:

“Iedereen heeft recht op een fijne en gezonde woning. Het wordt tijd dat de mensen zeggenschap over hun huizen terug krijgen.”

Bij het aanbieden van het zwartboek gaf de woningcorporatie aan zich niet te herkennen in het verhaal. Er staan maar drie klachten geregistreerd bij Wierden en Borgen.

Inmiddels komen er ook uit andere buurten klachten over schimmel binnen bij de SP. De werkgroep zal zich de komende tijd inzetten met deze groep inwoners voor goede woningen.

U bent hier