h

D66, VVD en GroenLinks onderschatten problemen met bootjesmelkers

1 juni 2017

D66, VVD en GroenLinks onderschatten problemen met bootjesmelkers

De SP-fractie vindt de houding van collegepartijen D66, VVD en GroenLinks ten aanzien van bootjesmelkers naïef en problematisch. Naast huisjesmelkers op het vaste land, zijn er ook problemen met commerciële kamerverhuurders op het water. Volgens de SP moet er een keiharde aanpak van deze bootjesmelkers komen. De SP wil daarom een totaal verbod van kamerhuur op het water.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

"Al jaren verpesten huisjesmelkers de sfeer in onze buurten en buiten zij onze jongeren uit. Dit geldt ook voor bootjesmelkers. Zij verpesten het aanzicht en onze jongeren en woonbootbewoners hebben te maken met intimidatie en uitbuiting".

Daarom wil de partij zo snel als mogelijk een totaal verbod van kamerverhuur op het water. Bij de bespreking van de Watervisie in de gemeenteraad gaven D66, VVD en GroenLinks aan te twijfelen over een totaal verbod.

De socialisten zijn zich bewust van de zwaarte van het middel van een totaal verbod, maar willen geen halve maatregelen.

"De problemen spelen al jaren en er moet nu echt iets aan gedaan worden. Dus aanpakken die hap. Beboet ze. Verbied ze. Onteigen ze. Wij willen geen huisjesmelkers meer op het land en geen bootjesmelkers meer op het water. De stad uit met die lui",

aldus Dijk.

U bent hier