h

Bewoners Grunobuurt willen geen sloop zonder snelle nieuwbouw

20 juli 2017

Bewoners Grunobuurt willen geen sloop zonder snelle nieuwbouw

Foto: SP Groningen

Maandag 17 juli hebben ruim 60 bewoners van de Stephensonstraat drie voorstellen aan Nijstee en de Wethouder Wonen van Groningen overhandigd. Dit naar aanleiding van sloopplannen van Nijestee van de Stephenonstraat voor september dit jaar.

Nog steeds is onduidelijk waarom de woningen aan de Stephensonstraat en een deel van de Paterswoldseweg en Hoornsediep in september gesloopt moeten worden, terwijl een groot deel van de buurt braak ligt en er twee jaar niets met het terrein gebeurt.

Vorige week maandag hebben bewoners van de straat drie voorstellen geformuleerd. De voorstellen van de bewoners zijn: Geen sloop zonder directe nieuwbouw, duidelijke informatie over sloop- en nieuwbouwplannen en noodzakelijk onderhoud.

SP-raadslid Mechteld van Duin:

“Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen in Groningen. Nijestee heeft in mei aangegeven dat het terrein na sloop nog minstens twee jaar braak komt te liggen. Dat is onacceptabel.”

Na de avond waren bewoners niet overtuigd van de noodzaak tot sloop. De wethouder zei dat Nijestee duidelijk moet maken waarom sloop noodzakelijk is en dat de twijfel moet worden weggenomen.

Nijestee heeft toegezegd binnen een week met een reactie te komen.

U bent hier