h

SP: “Gemeente moet RuG en Hanze aanspreken op gevolgen aantrekken internationale studenten”

6 september 2017

SP: “Gemeente moet RuG en Hanze aanspreken op gevolgen aantrekken internationale studenten”

Foto: SP Groningen

SP-fractie is geschrokken van de berichten dat internationale studenten in Groningen geen woningen kunnen vinden. De gemeente, de RuG en de Hanze willen de studenten nu huisvesten in de voormalige noodopvang voor asielzoekers. De SP baalt van de RuG en Hanze die steeds meer internationale studenten aantrekken zonder verantwoordelijkheid voor de gevolgen te nemen.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Dat er ook nog eens op een schandalige manier wordt verdiend aan deze huurders en woningzoekenden, is voor ons de druppel.”

De internationale studenten betalen 16 euro per nacht voor een kamer die ze met twee anderen moeten delen. Per maand wordt er zo 1440 euro per verhuurde kamer verdiend.

“De RuG en de Hanze krijgen meer geld voor internationale studenten en tegelijkertijd vragen een aantal ontwikkelaars absurde huurprijzen. Dit is een makkelijk uit te buiten groep mensen, de gemeente moet voor hen opkomen”,

aldus Dijk. 

De socialisten willen de huidige situatie zo snel mogelijk in de gemeenteraad van Groningen bespreken. Dijk:

“Het is de hoogste tijd dat de gemeente de RuG en de Hanze aanspreekt op hun verantwoordelijkheid van de gevolgen van hun drang naar internationalisering”.

U bent hier