h

SP: “Maak van Suikerfabriek-terrein gemengde woonwijk”

20 december 2017

SP: “Maak van Suikerfabriek-terrein gemengde woonwijk”

Foto: Zeptonn

De Groninger gemeenteraadsfractie van de SP vindt dat de nieuwe woonwijk op het Suikerfabriek-terrein de meest gemengde woonwijk van de Stad moet worden.

Volgens de socialisten moet er in de ontwikkelplannen rekening gehouden worden met minimaal 40 procent sociale huurwoningen, 30 procent middeldure huurwoningen (tussen de 710 en 970 euro) en 15 procent goedkope koopwoningen. De overige 15 procent van de woningen kunnen bestemd worden voor andere woonvormen.

Volgens de SP bestaat er nu al een grote behoefte aan sociale en middeldure huurwoningen, en blijft de behoefte aan goedkopere koopwoningen de komende jaren groot.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“We moeten nu voorwaarden stellen aan de woningbouwontwikkelingen op het Suikerfabriek-terrein. De toekomstige woonwijk biedt straks ruimte de aan 2500 woningen. Laten we de tekorten aan sociale huurwoningen oplossen en van het Suikerfabriek-terrein een gemengde woonwijk maken.”

De SP dringt al langer aan op meer sociale en middeldure huurwoningen. Volgens de partij moeten ontwikkelaars uitgedaagd worden en moet het corporaties makkelijk gemaakt worden om dit op het SuikerUnie-terrein te bouwen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op woensdag 20 december zal de toekomst van het Suikerfabriek-terrein besproken worden. In de huidige plannen voor het gebied staan geen concrete plannen over woonruimteverdeling. De SP zal hiervoor tijdens de gemeenteraadsvergadering een voorstel doen. 

Foto: SP

Zie ook:

U bent hier