h

10.000 Groningers lopen mee in fakkeltocht tegen gaswinning

23 januari 2018

10.000 Groningers lopen mee in fakkeltocht tegen gaswinning

Foto: SP

Afgelopen vrijdag organiseerde de Groninger Bodembeweging een fakkeltocht tegen de gaswinning. Ruim 10.000 mensen deden mee aan de fakkeltocht door de binnenstad van Groningen. De SP afdeling Geoningen en vele SP'ers uit de regio hielpen mee in de organisatie van de fakkeltocht. 

SP-Kamerlid Sandra Beckerman sprak de boze Groningers toe: 

‘We hebben klap op klap gekregen. Groningen is vernederd, Groningen is uitgezogen en Groningen is opgeofferd. Door onze eigen regering, de NAM en Shell. We krijgen klap op klap, maar jullie vechten terug. Jullie schrijven geschiedenis. Wij gaan dit winnen!’

Ook SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk hielp mee met de organisatie en liep mee met de fakkeltocht. Dijk over de fakkeltocht:

"Duizenden Groningers kwamen bij elkaar om een helder signaal af te geven. De gaswinning moet stoppen en de schade moet ruimhartig worden vergoed. Het is geweldig dat Groningers nu opstaan en de druk vergroten. Dat is namelijk precies wat nu nodig is."

U bent hier