h

Huurders Pleiadenlaan eisen lagere woonlasten

8 mei 2018

Huurders Pleiadenlaan eisen lagere woonlasten

Foto: SP

Maandag 7 mei gingen 15 huurders ondersteund door de SP naar Lefier. De huurders zijn blij met verbeteringen aan hun woning en de zonnepanelen op het dak. Minder tevreden zijn ze met de te lage vergoeding die ze hebben gekregen voor de renovatie en de nieuwe, hogere energierekening.

Eerdere gesprekken met Lefier leidden niet tot het gewenste resultaat leidden, daarom voeren de huurders nu actie. De belofte van Lefier dat de woonlasten niet zouden stijgen, is een doorn in het oog van de huurders.

Huurster Jannie Meijer:

“Lefier houdt zich niet aan de afspraken. Ze hebben beloofd dat we maar een deel van de oude energierekening bij de huur op kregen. Straks betalen we tóch de volle mep en schieten wij huurders niets op met die zonnepanelen op het dak.”

Ook willen de huurders een betere vergoeding voor de schade die bij de renovatie is veroorzaakt. 

Foto: SP

Lefier gaf aan al klachten per woningen te willen ontvangen zodat zij alle huurders kunnen bezoeken om de problemen op te lossen. De huurders en de SP gaan de komende dagen al deze klachten verzamelen en erop toezien dat de problemen van de huurders ook echt opgelost worden.

Foto: SP
Steunt u de acties van de huurders en de SP? Ga dan naar groningen.sp.nl/steun

Zie ook:

U bent hier