h

SP: “Laat tramplannen onder het stof liggen.”

29 september 2018

SP: “Laat tramplannen onder het stof liggen.”

De SP-fractie snapt niets van partijen die nu de plannen voor een tram in Groningen willen afstoffen. Volgens de socialisten heeft Groningen nu al te veel grote, dure en moeizame lopende projecten en plannen. Daarnaast vindt de SP dat er vooral geïnvesteerd moet worden in Groningers.

Er is grote behoefte aan betaalbare huisvesting, fatsoenlijke zorg, werkgelegenheid en inkomensondersteuning. Daarom moet de gemeente niet aan nieuwe, grote en risicovolle projecten beginnen volgens de SP. 

SP-raadslid Wim Koks:

"Aan nieuwe proefballonnen rond een tram of lightrail heeft de SP geen behoefte. Dat kost bakken met geld en haalt de halve stad overhoop. Groningen heeft langzamerhand genoeg grote projecten die maar niet willen slagen. De zuidelijke ringweg is bijvoorbeeld hard op weg een nachtmerrie te worden. Wat wel onderzocht kan worden is of een treinverbinding met Zernike haalbaar is. Dan wordt namelijk vooral gebruik gemaakt van bestaand spoor."

Volgens de SP kan de drukte in het openbaar vervoer vooral opgelost worden door reizigers naar Zernike een directere verbinding te bieden. Daarom wil de SP een onderzoek naar de voor- en nadelen van een treinverbinding naar Zernike. Wat de SP betreft wordt er meer aandacht besteed aan meer bussen in de buurten, wijken en dorpen van Groningen. 

U bent hier