h

Corporatie Nijestee genomineerd in top 3 voor de Schimmelschandpaal

5 november 2018

Corporatie Nijestee genomineerd in top 3 voor de Schimmelschandpaal

Woningcorporatie Nijestee staat in de top drie van De Schimmelschandpaal. De nominatie werd maandagochtend feestelijk uitgereikt aan de corporatie.

“We staan hier met taart, alcoholvrije champagne en feesthoedjes maar uiteraard is het helemaal geen feest”, vertelt Tweede Kamerlid Sandra Beckerman van de SP.

“De Schimmelschandpaal reiken we uit aan de woningcorporatie met de meeste klachten over schimmel in hun huurprijzen en die het minst bereidt is om hier iets aan te doen. Vorige week hebben we de tien genomineerden bekendgemaakt en nu maken we bekend dat Nijestee in de top drie staat.”

Pieter Bregman van Nijestee nam de taart in ontvangst. Hij vindt de nominatie onterecht. “Ik ben wel benieuwd naar de landelijke feiten en cijfers waar dit op gebaseerd is”, zegt Bregman. “Ik ontken niet dat wij schimmelproblematiek hebben in de wijken Vinkhuizen en Paddepoel maar bij ons zijn een stuk of 25 meldingen bekend. Met deze mensen zijn we in gesprek en proberen we tot een oplossing te komen.”

Beckerman zegt dat de problemen veel groter zijn dan dat Nijestee doet voorkomen. “Er zijn bij ons heel veel meldingen binnengekomen.” Tot komende zondag kan er voor de prijs gestemd worden. Volgende week maandag wordt bekendgemaakt welke corporatie de prijs gewonnen heeft.”

(Bron: RTV OOG)

De uitslag wordt bekend gemaakt op 12 november.
Stemmen kan via deze website.

U bent hier