h

SP kandidaat raadslid Lucy Wobma bij verkiezingsbijeenkomst ZZP’ers

14 november 2018

SP kandidaat raadslid Lucy Wobma bij verkiezingsbijeenkomst ZZP’ers

Foto: SP

De SP was maandagavond 12 november aanwezig bij een bijeenkomst in bedrijvenpand The Rock, georganiseerd door ZZP Nederland.  Aan vijf tafels met lokale ZZP'ers (Zelfstandigen Zonder Personeel) en vertegenwoordigers uit de gemeentelijke politiek werd gediscussieerd over de rol van ZZP'ers in de economie.  

De SP was vertegenwoordigd door kandidaat-gemeenteraadslid Lucy Wobma. Lucy heeft als zelfstandig ondernemer praktijkervaring met ondernemen.

Wobma:

“De term ZZP'er beslaat een brede groep. Er is de groep die vrijwillig voor deze werkconstructie kiest, maar er is ook een grote groep onvrijwillige ZZP'ers, zoals in de zorg, de bouw en de horeca. De onzekerheid die deze constructies veroorzaken, waarbij het arbeidsrecht wordt omzeild, is en blijft een punt van aandacht voor de SP.”

Tijdens de bijeenkomst werd onder meer gesproken over hoe zzp’ers meer zichtbaar en meer inzetbaar zijn voor regionale bedrijven. Als aanbevelingspunten kwamen hieruit dat de gemeente zelf een voorbeeldfunctie kan hebben door lokale ZZP'ers in te huren. 

Daarnaast kan er bij de lokale aanbestedingen sneller naar mensen uit de regio worden gekeken. Om dat vlot te trekken is er behoefte aan een overzichtelijk register waarin deze groep zich kan presenteren zodat de weg naar het inhuren van een ZZP'er gemakkelijker en duidelijker wordt.  

U bent hier