h

SP spuit met schuimkanon het stadhuis schoon

19 november 2018

SP spuit met schuimkanon het stadhuis schoon

Foto: SP

Maandag om 12:00 uur startte de SP met een schuimkanon de grote schoonmaak op het stadhuis. De socialisten willen hiermee duidelijk maken dat er het college van Groningen aan een grote schoonmaak toe is.

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk:

“De afgelopen jaren hebben we een college gehad van de grote projecten, nu is het tijd voor een stadsbestuur dat voor de mensen in de stadswijken en dorpen kiest. Wij beginnen vandaag met een symbolische schoonmaak, de kiezer kan dat woensdag afmaken: met een stem op de SP.”

De SP meent dat zij de enige partij is die daadwerkelijk wat wil veranderen in de Groningen. Dijk: “Partijen als D66 en GroenLinks hebben mooie leuzen over verandering, maar hebben de afgelopen jaren samen met de PvdA en VVD de gemeente Groningen bestuurd. Onder hun bestuur is er teveel aandacht geweest voor allerhande dure plannen, maar te weinig voor de problemen van veel mensen in de Groningen. Met een stem op die partijen blijft alles het bij het oude.” 

Dat blijkt volgens de SP uit het feit dat veel bewoners de afgelopen jaren in het verweer kwamen tegen het stadsbestuur. Dat ging vaak om problemen met huisjesmelkers, schimmelwoningen, of bezuinigingen in de zorg.

De SP-lijsttrekker zegt daarover: “Als mensen zich organiseerden, vaak met de hulp van de SP, kregen ze na lange strijd dingen voor elkaar. Groningers hebben behoefte aan een partij in het college die hen begrijpt, doordat ze vaak in de buurten is en veel acties voert. Die partij is de SP. Mensen kunnen woensdag een grote schoonmaak houden.”

 

Zie ook:

U bent hier