h

Lefier gaat woningen Paddepoel-Zuid renoveren

13 juni 2019

Lefier gaat woningen Paddepoel-Zuid renoveren

Foto: SP

Huurders uit Paddepoel-Zuid bezochten vanmiddag samen met de SP het hoofdkantoor van corporatie Lefier. De huurders boden meer dan 100 handtekeningen en een zwartboek aan.

Bij de SP kwamen klachten van schimmel, muizen, vocht en tocht binnen. De partij organiseerde een bijeenkomst waarbij meer dan 60 huurders hun klachten en krachten bundelden. 

Naast de klachten over achterstallig onderhoud, gaven huurders te kennen dat zij hoge energielasten en hoge huren moeten betalen. Bij het aanbieden van de handtekeningen en het zwartboek gaf Lefier aan de huidige problemen op te willen lossen en de woningen te willen renoveren tot energielabel A. 

Foto: SP
SP-woordvoerder Jurrie Huisman: 

“Erg goed dat Lefier de problemen van de huurders serieus neemt en plannen voor renovatie maakt. Het laat zien dat wanneer huurders hun krachten bundelen, zij zelf verbeteringen kunnen afdwingen. Natuurlijk moet Lefier op korte termijn de acute problemen met schimmel en muizen oplossen.” 

De huurders waren tevreden met de toezeggingen van Lefier maar blijven vinger aan de pols houden.

Huurder Sabrina:

“Na jaren achterstallig onderhoud gaat Lefier nu eindelijke iets aan de woningen doen. Voor ons is het belangrijk dat de woonlasten niet stijgen. Veel huurders hebben nu al moeite om de hoge energie- en huurprijzen te betalen.”

Binnen een aantal weken gaat Lefier een bewonersavond organiseren en zullen huurders thuis bezoek krijgen van medewerkers van Lefier. 

U bent hier