h

SP: Directeur Belastingkantoor gaat op vakantie en laat chaos achter

26 juni 2019

SP: Directeur Belastingkantoor gaat op vakantie en laat chaos achter

Uit vragen van de SP aan het college over het Noordelijk Belastingkantoor blijkt dat voormalig directeur Geerdink tot 1 september betaald op vakantie gaat. Het Noordelijk belastingkantoor blijft achter in chaos. Een tijdelijke directeur gaat orde op zaken proberen te stellen. 

Na anderhalf jaar Noordelijk Belastingkantoor zijn er nog steeds problemen met de computers. Eerst lag het aan de gemeente, toen bij het Noordelijk belastingkantoor en nu?

SP-raadslid Bob de Greef:

“De opstartproblemen, zoals eerder door voormalig wethouder Schroor is gesteld, zijn wel achter de rug. De gemeente heeft daar vorig jaar ook extra geholpen, maar we zijn er niets mee opgeschoten.”

Volgens de SP heeft huidig wethouder de Rook veel uit te leggen. Er is veel ziekte onder werknemers door de enorme werkdruk, de problemen houden al anderhalf jaar aan en als het niet snel wordt opgelost gaat het de gemeente nóg meer geld kosten. 

“De wethouder houdt in antwoord op vragen de hand boven het hoofd van het bestuur en directeur van het Noordelijk Belastingkantoor. Er heeft een extern onderzoek plaatsgevonden naar de ICT, en een nieuwe directeur moet ook weer ingewerkt worden.”, constateert De Greef. 

”In niets lijkt het er op dat de het Noordelijk Belastingkantoor snel goed gaat functioneren.” 

U bent hier