h

Geef een draai aan de economie

12 juli 2019

Geef een draai aan de economie

Foto: SP Groningen

Ruim twintig SP’ers staan morgen op vijf plekken in Groningen met een eigen Rad van Fortuin. In de Oosterpark, Beijum, Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen worden Groningers gevraagd om “een draai aan de economie te geven”.


Volgens de SP is het de hoogste tijd voor een loonsprong. Door de lonen te verhogen krijgen werkers meer bestaanszekerheid, wordt de welvaart eerlijker verdeeld en neemt de werkgelegenheid toe.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Terwijl de winsten van bedrijven blijven groeien, zijn de lonen niet omhoog gegaan. De afgelopen veertig jaar is de bestedingsruimte van werkende mensen niet of nauwelijks vergroot. Wij roepen Groningers op zich aan te sluiten bij de beweging voor hogere lonen.”

Volgens de SP is een loonsprong goed voor de binnenlandse en de lokale economie.

“Als de lonen stijgen gaan mensen meer uitgeven in de lokale economie. Dat is goed voor het MBK waardoor de werkgelegenheid zal toenemen”,

aldus Dijk.

De socialisten vragen mensen om deze zomer aan te sluiten en de strijd voor hogere lonen te steunen. Na de zomer gaat de partij meerdere bijeenkomsten organiseren om met steunbetuigers ideeën uit te wisselen en plannen te maken. Mensen die willen aansluiten kunnen zich bij de SP op de markten melden of naar de website www.lonenomhoog.nl gaan.

U bent hier