h

SP, PvdD en Stadspartij willen spoeddebat over Shell-onderzoek voor toekomst van Groningen

23 september 2019

SP, PvdD en Stadspartij willen spoeddebat over Shell-onderzoek voor toekomst van Groningen

Foto: Ed Dunens

De gemeenteraadsfracties van de SP, PvdD en Stadspartij willen in debat met het college van burgemeester en wethouders over de medewerking van de gemeente Groningen aan het onderzoek van Shell. Afgelopen week werd bekend dat de Shell een onderzoek naar de toekomst van Noord-Nederland financiert waar de provincie Groningen, de RUG en de gemeente Groningen aan deel willen nemen.

SP, PvdD en Stadspartij vinden dit onwenselijk en willen weten waarom de gemeenteraad niet over de medewerking aan het onderzoek van Shell  is geïnformeerd. Aanstaande woensdag moet het spoeddebat plaatsvinden.

De drie oppositiepartijen zijn onaangenaam verrast over de keuze van het college van B&W om mee te werken aan het door Shell gefinancierde onderzoek. 

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: 

“Waarom is de gemeenteraad niet geïnformeerd is en waarom vinden de besprekingen over het Shell-onderzoek achter gesloten deuren plaats?  Het is voor ons onbestaanbaar dat de gemeente wel meewerkt aan het onderzoek van Shell, terwijl organisaties zoals de Groningen Bodembeweging en het Gasberaad dat niet willen.”

De partijen zijn ook verbaasd over de keuze van het college van B&W omdat er de afgelopen maanden gewerkt is en de komende maanden nog gewerkt wordt aan plannen, doelstellingen en het toekomstbeeld voor het Nationaal Programma Groningen.  

U bent hier