h

SP wil uitbreiding van armoedebeleid in Groningen

14 oktober 2019

SP wil uitbreiding van armoedebeleid in Groningen

Foto: Flickr

Volgens de SP-fractie in Groningen moet het armoedebeleid van de gemeente Groningen verder uitgebreid worden. De partij wil mensen die één jaar of langer van een laag inkomen of een bijstandsuitkering moeten rondkomen een inkomenstoeslag te geven. Daarnaast stelt de SP voor om de afvalstoffenheffing eerder kwijt te schelden.

Met deze twee voorstellen gaan minima er 5 tot 10 procent in inkomen op vooruit. De SP deed deze voorstellen bij de behandeling van het nieuwe armoedebeleid in de raadscommissie Werk & Inkomen.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Terwijl de economie al jaren groeit, blijft de armoede in Groningen onverminderd groot. Mensen zien dat hun woon-, energie- en zorgkosten blijven stijgen, maar hun inkomen dat niet doet.”

Daarom vinden de socialisten dat het armoedebeleid van de gemeente Groningen meer gericht moet zijn op deze structurele problemen.

Dijk: “Niet alles is op te lossen met meer geld, maar de gemeente kan zeker meer doen aan inkomensondersteuning.” 

Groningen staat al jaren in de top 3 van gemeenten met de meeste armoede. Uit onderzoek van de SP blijkt dat 320 van de 355 gemeenten in Nederland eerder inkomensondersteuning bieden dan dat de gemeente Groningen dat doet. Daarom roept de SP, ondanks financieel moeilijke tijden, andere politieke partijen en het college van B&W op om eerder inkomensondersteuning te bieden. 

U bent hier