h

Succes voor huurders in de Bloemenbuurt

29 november 2019

Succes voor huurders in de Bloemenbuurt

Foto: SP

Al maanden voerden huurders in de Bloemenbuurt van de Oosterpark actie voor renovatie. Ze gingen meerdere malen langs bij Nijestee, nodigden de directeur bij hen thuis uit en haalden handtekeningen op in de buurt. En met succes! Naar aanleiding van hun acties heeft Nijestee besloten om samen met bewoners renovatieplannen te maken voor de woningen aan de Seringenhof. 

Het succes van de huurders in de Bloemenbuurt staat niet op zichzelf. In heel Groningen komen huurders in actie voor betere woonomstandigheden. En ook in de rest van het land staan huurders op. Overal zijn het dezelfde problemen.

Foto: SP
Een goed en betaalbaar huis is steeds moeilijker te vinden. Huren zijn te hoog en wachtlijsten te lang. Er is sprake van slecht onderhoud en één op de drie kinderen groeit op in een ongezond huis. Dat kan zo niet langer. 

Huurder Janneke:

“We hebben er hard voor gestreden, maar zijn er samen uitgekomen. Door op te staan, is het gelukt!” De SP ging met taart langs bij de bewoners om ze te feliciteren." 

Het wordt tijd om al die huurders in het land te verenigen en samen verandering af te dwingen, want iedereen heeft recht op een goed en betaalbaar huis. Het wordt weer tijd voor goede en trotse volkshuisvesting. 

U bent hier