h

SP wil raadsbijeenkomst met aardbevingsgedupeerden in Ten Boer

13 december 2019

SP wil raadsbijeenkomst met aardbevingsgedupeerden in Ten Boer

Foto: Frans van Cappellen

In een spoeddebat over de vertraging van de versterking van woningen in Ten Post stelde de SP voor om een raadsbijeenkomst in Ten Boer te organiseren. Volgens de SP moeten alle bewoners uit Ten Boer, Ten Post, Woltersum en omliggende dorpen hiervoor een uitnodiging krijgen.

Bewoners moeten uitgebreid de mogelijkheid krijgen om hun verhaal te doen, te vertellen wat de vertraging met hen doet en wat zij meemaken. De raadsbijeenkomst in Ten Boer zou in januari plaats moeten vinden.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“We hebben de afgelopen weken mensen in Ten Boer, Ten Post en Woltersum aan de deur of aan tafel gesproken. Niet iedere bewoners heeft nog de kracht hiervoor, dat begrijpen wij dondersgoed. Toch krijgen wij de afgelopen dagen behoorlijk wat reacties van bewoners die wel hun verhaal willen doen. Die ons willen vertellen misgaat en wat zij meemaken.” 

Tijdens het debat over de vertraging van de versterking van woningen in Ten Post kondigde wethouder Van Der Schaaf aan dat het versterkingsadvies van nog dertig woningen opnieuw is uitgesteld.

Dijk: “Dit is de zoveelste vertraging en er is nog geen eens daadwerkelijk begonnen met de versterking. Groningers wachten al jaren in onzekerheid, onduidelijkheid en onveiligheid. Burgemeester, wethouders en raadsleden moeten van bewoners goed horen waar het misgaat en wat zij meemaken. Omdat de overheid haar werk beter moet doen.”  

Ondertussen werkt de SP aan een zwartboek met verhalen van aardbevingsgedupeerden. De partij wil zo een analyse maken van de achterliggende oorzaken van de problemen bij de versterkingoperatie.

“Volgens minister Wiebes zou 2019 het jaar van de uitvoering worden. Er is weer weinig tot niks gebeurd. Of de voortdurende vertraging een tactiek is, valt niet te bewijzen. Dat er nog altijd gesteggel is over centen in plaats van bewoners ruimhartig te compenseren, dat is een feit.”, aldus Dijk. 

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl

U bent hier