h

SP: “Tien jaar Rutte is tien jaar afbraak”

15 maart 2021

SP: “Tien jaar Rutte is tien jaar afbraak”

Foto: SP

De SP heeft vandaag op tien locaties en met behulp van tien activisten aandacht gevraagd voor de afbraak van tien jaar Rutte. Volgens de socialisten zijn de bezuinigingen en afbraak van sociale voorzieningen door Rutte eenzijdig op het bordje van werkende en werkzoekende mensen terecht gekomen.

De afgelopen weken en dagen sprak de SP veel mensen aan de deur over de verkiezingen. Vele mensen geven aan dat het anders moet, maar niet iedereen zegt te gaan stemmen. Op alle SP-borden op locatie staat kritiek op het beleid van Rutte, maar ook de alternatieven van de SP genoemd. 

“Ons land moet eerlijker en socialer”

SP-kandidaat Kamerlid Jimmy Dijk:

“Met deze actie roepen we mensen op te gaan stemmen, laten we zien wat politieke keuzes veroorzaken en dat stemmen dus van belang is.”

Op de borden van de SP staan de door mensen meest genoemde problemen: afschaffen studiefinanciering, hogere BTW, hoge energierekeningen, schade door gaswinning, hoge huren, te hoog eigen risico, verhoging van de AOW-leeftijd, bezuinigingen op de (thuis)zorg, sluiting van sociale werkplaatsen, hoge belasting op werk en te lage belasting op grote winsten van bedrijven. 

Foto: SP

Dijk: “Het zijn allemaal problemen waar vooral werkende, werkzoekende en zorgbehoevende mensen mee te maken hebben. De afgelopen jaren waren de kabinetten Rutte er niet voor mensen maar voor multinationals.”

Volgens de SP staat de VVD nu nog hoog in de peilingen, maar kan er de komende twee dagen nog veel gebeuren.

“Veel mensen twijfelen nog of waren niet van plan om te gaan stemmen. Als de mensen die het echt anders willen gaan stemmen, en natuurlijk het liefste op de SP, kan er nog een heleboel veranderen.” Aldus Dijk.

Foto: SP

U bent hier