h

SP: “Bied voor einde van het jaar schoonmakers een vast contract”

23 juni 2021

SP: “Bied voor einde van het jaar schoonmakers een vast contract”

Foto: rawpixel.com

De SP in Groningen wil dat de schoonmakers van gemeentelijke panden voor het einde van het jaar een vast dienstverband bij de gemeente aangeboden krijgen.

Na jaren van acties door schoonmakers, vakbond en de SP en PvdA worden de schoonmakers van gemeentelijke panden vanaf november 2023 in dienst genomen bij gemeente zelf.

Hierdoor verbetert de werkzekerheid en werkomstandigheden van de schoonmaker en wordt zij beter beloond voor hun werk. De SP wil dat schoonmakers voor het einde van dit jaar een werkgarantie krijgen zodat zij geen problemen met hun werk en inkomen kunnen krijgen.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: 

“Het is een zegen dat de gemeente binnenkort de schoonmaak van haar panden in eigen hand neemt en niet aan commerciële bedrijven overlaat. Dit is voor de schoonmakers een flinke stap vooruit.”

De socialisten wijzen er wel op dat de overgang op een goede manier moet verlopen.

“De overgang van commerciële bedrijven naar de gemeente zal ook voor enige onzekerheid zorgen. Die moet de gemeente volledig wegnemen.” Aldus Dijk. 

De werk- en inkomensgarantie voor schoonmakers zal de SP als punt inbrengen tijdens het debat in de gemeenteraad woensdag. Daarnaast zal de SP nauw contact houden met schoonmakers en vakbonden om eventuele problemen en misstanden te signaleren. 

Reactie toevoegen

U bent hier