h

Bewoners Ten Boer voeren actie voor genoeg wisselwoningen en betere communicatie gemeente

29 september 2021

Bewoners Ten Boer voeren actie voor genoeg wisselwoningen en betere communicatie gemeente

Foto: SP

Afgelopen week waren bewoners van de Blinkerdlaan en de Ommelanderstraat in Ten Boer gezamenlijk in actie gekomen met spandoeken en een bord waarop zij dringende eisen hadden voor de burgemeester Schuiling en wethouder Van Der Schaaf. De bewoners willen dat de gemeente hun eerdere afspraak nakomt en beide straten in één keer verbouwen.

Door een tekort aan wisselwoningen zou dat nu niet lukken. Van de 60 woningen kunnen op dit moment slechts 35 huishoudens naar wisselwoningen. De andere 25 huishoudens zouden dan nog twee jaar langer moeten wachten.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

"Eén ding is zeker, deze stoere Groningers stoppen niet voordat er een oplossing voor al hun buurtgenoten is. De SP zal ze daar waar we kunnen bij helpen en steunen."

Gevolg is dat deze mensen nog twee jaar in een bouwput en in onveilige woningen moet wonen.

Foto: SP
De afspraak tussen de bewoners in Ten Boer was dat de gemeente was dat de beide straten in één keer verbouwd zouden worden. De bewoners van de Blinkerdlaan en Ommerlanderstraat in Ten Boer accepteren na jaren wachten geen vertragingen meer. 

Bij het dorphuis in Ten Boer legde zij daarom eisen voor aan de burgemeester de wethouder. Dat deden zij met een bord met daarop de eisen en de Groningse vlag waar de wethouder en burgemeester vervolgens een handtekening onder konden zetten. 

Foto: SP
De burgemeester en wethouder onderschreven de eisen van de bewoners (nog) niet. Deze week laten de burgemeester en de wethouder weten met welke oplossingen zij komen.

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier