h

SP roept particuliere huurders in aardbevingsgebied zich te melden vanwege mislopen compensatie

20 september 2021

SP roept particuliere huurders in aardbevingsgebied zich te melden vanwege mislopen compensatie

Foto: SP

De SP roept inwoners van Groningen zich te melden wanneer zij huren bij een particuliere verhuurder en wonen in een gebied waar de waardedalingsregeling voor aardbevingsschade van toepassing is.

Veel huurders in dit gebied ontvangen deze maand 750 euro op hun rekening om aardbevingsschade te compenseren. Dit bedrag ontvangen zij van hun woningcorporatie.

Huurders die niet huren bij een woningcorporatie, maar bijvoorbeeld particulier huren, komen op dit moment niet in aanmerking komen voor deze compensatie. De hulpdienst van de SP ontvangt veel vragen van huurders die zich afvragen waarom de regeling niet voor hen geldt. De regeling wordt als oneerlijk ervaren.

De SP is bij monde van kamerlid Sandra Beckerman en gemeenteraadslid van de gemeente Groningen Jurrie Huisman van mening dat de compensatie gegeven moet worden aan álle huurders in het aangewezen aardbevingsgebied, en niet alleen aan huurders van woningcorporaties.

SP-raadslid Jurrie Huisman: 

“Het is vreemd dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende huurders terwijl zij te maken hebben met dezelfde omstandigheden omtrent aardbevingsschade."

Het Instituut Mijnbouwschaderegeling (IMG) heeft postcodegebieden aangewezen waar de zogeheten waardedalingsregeling van toepassing is.

Bewoners kunnen hier zien of hun postcode ook onder de regeling valt. 

Huurt u in een van de postcodegebieden en heeft u geen bericht ontvangen over het krijgen van aardbevingscompensatie? Dan roepen wij u op om dit aan de SP te melden.

Stuur hiervoor een mail naar hulpdienstgroningen@sp.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier