h

SP: “Stel meer geld voor armoedebestrijding, werkgelegenheid en woningisolatie beschikbaar”

10 november 2021

SP: “Stel meer geld voor armoedebestrijding, werkgelegenheid en woningisolatie beschikbaar”

Foto: SP

De SP wil dat de gemeente meer investeert in armoedebestrijding, begeleiding naar werk en het isoleren van woningen van mensen die dat niet zelf kunnen betalen. Hiervoor deden de socialisten meerdere voorstellen tijdens de bespreking van de gemeentebegroting voor 2022.

Volgens de partij bouwt de gemeente Groningen onnodig veel reserves op, terwijl er te weinig geld is voor de noden van Groningers. De SP ziet de economie wel groeien, maar de tweedeling, armoede en het aantal mensen dat de vaste lasten niet meer kunnen betalen ook. 

SP-raadslid Daan Brandenbarg:

“Armoede en werkeloosheid is al jaren een groot probleem in Groningen. Met de gestegen energieprijzen komt daar het probleem van energiearmoede bij. Zo komt een steeds grotere groep mensen in de financiële problemen en stapelen de betalingsproblemen zich op.”

Door meer geld beschikbaar te stellen voor armoedebestrijding en werkgelegenheid wil de SP de ongelijkheid en tweedeling verkleinen. Daarnaast wil de SP mensen meer mogelijkheden bieden om hun huis te isoleren.

Brandenbarg: “Niet iedereen heeft duizenden euro’s op de rekening om het huis te isoleren. Ook kan en durft niet iedereen het risico van een extra lening aan. Daarom wil de SP een fonds oprichten waar mensen renteloze leningen aan kunnen gaan om hun huis te isoleren. Met de besparing op de energielasten zouden mensen de lening kunnen afbetalen.” 

Reageren? Graag!
Mail naar fractiegroningen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier