h

SP: “Meer doen met 225 miljoen”

19 januari 2022

SP: “Meer doen met 225 miljoen”

Foto: Gemeente Groningen

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk pleit ervoor om de plannen voor de poptempel De Nieuwe Poort aan de zuidzijde van het station te stoppen. Volgens de SP zijn de plannen te groots, overbodig en kan de gemeente veel meer doen met 225 miljoen.

Zo lijkt de invulling teveel op die van het Forum en zouden grote artiesten en acts, weliswaar in beperkte mate, op de Drafbaan terecht kunnen. Daarnaast vreest de partij dat zowel de tickets als consumpties voor grote groepen Groningers onbetaalbaar zullen zijn.

De SP pleit voor het heroverwegen van de plannen. Zo kan veel geld bespaard worden en meer geïnvesteerd worden in kleine pop- en cultuurcentra en in het bestrijden van tweedeling en armoede.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Dit zijn typische D66- en PvdA-plannen. Weer meer van hetzelfde. Een soort culturele eenheidsworst. Ik daag hen uit om eens met iets vernieuwend te komen in plaats van miljoenen projecten die vooral gericht zijn op de happy few.”

Volgens de SP moeten partijen voor de verkiezingen in maart aangeven hoeveel geld ze voor een eventuele nieuwe Oosterpoort overhebben.

“225 miljoen euro is een boel geld. Daarmee kunnen we ook de komende 22 jaar het budget voor armoedebestrijding verdrievoudigen. Wat de SP betreft geven we dat prioriteit.” Aldus Dijk. 

De SP zal de komende weken in debatten met name D66 en de PvdA de vraag voorleggen waar zij ruimte zien om de plannen voor een nieuwe Oosterpoort te versoberen.

Dijk: “Laat ik duidelijk zijn: de SP zal nooit instemmen met de plannen zoals deze nu voorliggen. Er moet meer geld naar armoedebestrijding en minder naar een nieuwe Oosterpoort.”

Reageren? Graag!
Mail naar fractiegroningen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier