h

Bewoners Vinkhuizen en SP in actie tegen gladheid op stoepen en speelplaatsen

25 april 2022

Bewoners Vinkhuizen en SP in actie tegen gladheid op stoepen en speelplaatsen

Foto: SP

Ruim zeventig bewoners van de Zandsteenlaan en Arduinstraat in Vinkhuizen komen met de SP in actie tegen de gladde steentjes op de stoepen, binnenplaatsen en speelplaatsen. Samen zijn ze een petitie gestart om het gemeentebestuur op te roepen om met een oplossing te komen.

Zelfs bij lichte regen en viezigheid heeft de buurt al last van veel gladheid. Bewoners en hun kinderen komen hierdoor geregeld ten val. Ook thuiszorgwerkers en post- en pakketbezorgers geven aan hier mee te maken te hebben.

SP-raadslid Hans de Waard:

“Net als de gele steentjes in de binnenstad, zijn de stoepen, binnenplaatsen en speelplaatsen hier bij lichte regen spekglad. Dat leidt vooral tot ongelukken bij mensen die slechter ter been zijn en kinderen. Maar ook thuiszorgwerkers en post- en pakketbezorgers hebben last van de gladheid.” 

Ondertussen zijn er in Vinkhuizen al een flink aantal handtekeningen door buurtbewoners en de SP verzameld. Binnenkort gaan ze hiermee het onderwerp in de gemeenteraad aankaarten.

De Waard: “Wij gaan het gemeentebestuur oproepen om tot een oplossing te komen. De stoepen, binnenplaatsen en speelplaatsen verdienen hier sowieso een opknapbeurt. Dan kan er meteen iets aan de gladheid gedaan worden.” 

Op vrijdag 6 mei organiseren bewoners samen met de SP een buurtbijeenkomst in Vinkhuizen. Wilt u daar bij zijn en/of wilt u graag iets kwijt? Mail dan graag naar groningen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier