h

SP, PvdA en GroenLinks vragen gemeentebestuur om inzage en eventuele terugvordering bij MartiniZorg

9 mei 2022

SP, PvdA en GroenLinks vragen gemeentebestuur om inzage en eventuele terugvordering bij MartiniZorg

De SP, PvdA en GroenLinks vragen het gemeentebestuur om inzage in de boekhouding van het onlangs failliet gegaande zorgbedrijf MartiniZorg. Ook willen de partijen weten of terugvordering van zorggeld mogelijk is wanneer deze op een foute manier uitgekeerd blijkt te zijn.

Dinsdag werd bekend dat de eigenaar van de zorginstelling MartiniZorg, Ruud Slot, ruim twee miljoen euro overhield aan de jaren dat hij de instelling runde. De oud-directeur deed dit door zichzelf dividend uit te keren via een ingewikkeld netwerk aan bedrijfjes.

Dit bedrag ontving hij boven op een toegekend salaris dat wél binnen de wettelijke normen viel. Slot zelf ontkent de gang van zaken en geeft aan dat het geld opnieuw is geïnvesteerd. Bewijs hiervoor ontbreekt echter.

De SP ziet een duidelijke oorzaak in hoe het zorgsysteem is opgetuigd en vindt dat marktwerking in de zorg zo snel als mogelijk afgeschaft moet worden.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“De zelfverrijking gaat ten koste van cliënten en werknemers. Dat is wat de markt veroorzaakt en de wet toestaat. We moeten de marktwerking in de zorg zo snel mogelijk stoppen. Geld voor de zorg moet naar de zorg.”

Behalve inzage en eventuele terugvordering, willen de partijen ook weten  welke maatregelen het gemeentebestuur wil nemen om het wegsluizen van zorggeld nog verder aan te pakken.

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier