h

SP: de opbouw begint in Groningen

29 juni 2022

SP: de opbouw begint in Groningen

Volgens SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk is het tijd om in Groningen weer collectieve voorzieningen op te bouwen. In de coalitie met GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren en ChristenUnie wil hij breken met de liberale ideologie en een echt sociaal alternatief opbouwen.

Volgens Dijk heeft het liberalisme een verkeerd mensbeeld gecreëerd. De mens als individu, die calculerend is en baat heeft bij een systeem waarin concurrentie en de vrije markt heilig zijn. Dijk bestrijdt dat mensbeeld en stelt daar tegenover dat het nu tijd is voor een andere koers om dat te keren.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

'De afgelopen 40 jaar is er veel afgebroken. We zien daar nu in Groningen, maar ook in de rest van Nederland de gevolgen van. De tijd van opbouwen is begonnen.'

In het coalitieakkoord wordt gebroken met de gedachte dat de markt alles weet op te lossen. Centraal in het akkoord staat het stoppen van de uitverkoop en marktwerking van publieke taken en voorzieningen zoals volkshuisvesting, onderwijs, zorg en energie. 

Daarnaast wordt er fors geïnvesteerd in armoedebestrijding, werk, woningen en in de noordelijke wijken (en De Wijert). Zo kan zeggenschap van de inwoners worden vergroot, en tegelijkertijd de ongelijkheid verkleind worden. 

Foto: Gemeente Groningen

Eelco Eikenaar als wethouder voor Groningen
Eelco Eikenaar zal als wethouder voor de SP in het gemeentebestuur zal gaan zitten. Eerder zat hij voor de SP in het provinciebestuur en was hij ook fractievoorzitter van SP Groningen. 

Hij zal gaan over de volgende onderwerpen: Sociale Wijkvernieuwing, Zorg & Wonen, Huishoudelijke hulp, Armoede, Inkomen & Schulden, Accommodatiebeleid en westelijke wijken in Groningen.

Dijk: “Ik ben er trots op dat we Eelco zullen hebben als wethouder voor Groningen. Nu is het tijd om samen resultaten te gaan boeken. Aan de slag dus!”

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl

U bent hier