h

SP wil dat de HulpExpress behouden blijft

28 juni 2022

SP wil dat de HulpExpress behouden blijft

De SP wil dat stichting De HulpExpress in Beijum zijn werk voort kan zetten. De fractie van de partij heeft hiertoe vragen ingediend bij het gemeentebestuur.

Stichting De HulpExpress helpt mensen met weinig inkomen door hen te helpen bij het klussen, het verhuizen, het wegbrengen van grofvuil, de tuintjes op te knappen of het wekelijks bezorgen van boodschappen van de voedselbank.

Na vele jaren goed werk verricht te hebben, wil Sietze den Iseger stoppen als voorman en wil hij daarbij het werk en de leiding overdragen aan drie andere goedwillende vrijwilligers. Maar door het bericht dat er geen subsidie meer van de gemeente komt, wordt dit goede werk plotseling gedwarsboomd.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: 

'De HulpExpress vervult een belangrijke rol in de gemeente Groningen. Het is echt een voorziening voor mensen die vaak geen cent te makken.'

Daarnaast heeft ook nog een andere belangrijke functie volgens Dijk: 'Er werken hier 15 tot 20 vrijwilligers. Vaak mensen die op een andere plek geen baan kunnen vinden, voor hen is dit heel zinvol werk.'

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl
 

Reactie toevoegen

U bent hier