h

Wethouder bezoekt Zandsteenlaan op uitnodiging van bewoners

7 juni 2022

Wethouder bezoekt Zandsteenlaan op uitnodiging van bewoners

Foto: SP

Afgelopen donderdag bezocht wethouder Chakor de Zandsteenlaan in Vinkhuizen. Bewoners hadden haar een aantal weken geleden uitgenodigd bij de overhandiging van een 'gladde steen' uit de buurt en een groot bord waar bewoners hun wensen voor de buurt hadden opgeschreven.

Foto: SP
De bewoners hebben al langere tijd te maken met spekgladde stenen in hun buurt. Met name tijdens en na regenval is het er erg glad. Dit heeft al tot veel valpartijen geleid.

SP-raadslid Hans de Waard was ook aanwezig:

"De bewoners en de wethouder en ambtenaren zijn met elkaar in gesprek geweest over de stenen. De bewoners hebben duidelijk gemaakt dat ze de stenen weg willen hebben. De wethouder heeft duidelijk gemaakt dat de stenen voor nu blijven, maar dat ze wel regelmatig schoongemaakt worden en dat de stenen worden weggehaald als het onvoldoende resultaat oplevert. De bewoners gaan nog met elkaar in gesprek of ze tevreden zijn hier mee maar het is al een goede stap dat de wethouder langs is gekomen."

Foto: SP
Ook hebben ze het met de wethouder gehad over een aantal andere zaken zoals de algemene staat en onderhoud van de buurt en over het vervangen van de beschadigde speelplekken. 

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl

U bent hier