h

Raadsleden roepen studenten en organisaties op om samen studentenprotest te organiseren

15 september 2022

Raadsleden roepen studenten en organisaties op om samen studentenprotest te organiseren

Foto: SP

Raadsleden Jimmy Dijk (SP) en Steven Bosch (Student en Stad) roepen studenten en organisaties op om samen een studentendemonstratie te organiseren.

De raadsleden willen dat het kabinet Rutte de regeling en het geld voor energietoeslag ook voor studenten mogelijk maakt. Meerdere politieke partijen en maatschappelijke organisatie zoals FNV Jong en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) hebben al aangegeven voor een energietoeslag ook voor studenten te zijn. De raadsleden Bosch en Dijk streven ernaar om de demonstratie in de eerste week van oktober te organiseren. 

De hoge energiekosten treffen steeds meer mensen in Nederland. Het kabinet Rutte heeft een regeling gemaakt die gemeenten moeten uitvoeren. Bij deze regeling worden studenten uitgesloten van energietoeslag waardoor gemeenten hier geen geld voor hebben gekregen.

Student en Stad raadslid Steven Bosch: “Studenten ervaren ook problemen met de stijgende energiekosten. Zij kunnen ook in problemen komen door de stijgende kosten en achterblijvende inkomens. Daarom moet de regeling door het kabinet aangepast worden.” 

Dat de raadsleden Dijk en Bosch deze stap zetten, heeft te maken met de urgentie voor jongeren en studenten om wel een energietoeslag te krijgen.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Het kabinet Rutte moet met geld over de brug komen om studenten te steunen. Wij roepen alle studenten en organisaties op om aan te sluiten. Samen kunnen we dit voor elkaar krijgen.” 

De demonstratie wordt in de eerste week van oktober gepland op de Grote Markt. Meer informatie over de demonstratie en aangesloten organisaties volgt nog.

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl

U bent hier