h

Bewoners Palembangstraat eisen renovatie en isolatie

24 november 2022

Bewoners Palembangstraat eisen renovatie en isolatie

Foto: SP

Donderdag 24 november overhandigden bewoners van de Palembangstraat op ludieke wijze een oproep tot renovatie en isolatie aan de directie van Lefier. Bewoners hebben last van toch, vocht, schimmel en kou en vinden dat Lefier hun woning onvoldoende onderhoudt. Sommige bewoners kunnen elke 4 jaar een nieuwe vloer kopen omdat deze krom is getrokken door het vocht in de woning. Op het hoofdkantoor werd een grote collage van foto’s van hun woningen overhandigd.

Tijdens de overhandiging liepen de emoties hoog op. Bewoners zijn boos en teleurgesteld en willen binnen 2 weken een plan zien. Het is volgens hen tijd voor serieuze renovatie- en isolatiemaatregelen en geen lapwerk. Lefier heeft toegezegd binnen 14 dagen met een plan van aanpak te komen. De bewoners zijn hier scherp op. Bewoner Gerard Zuidema is strijdbaar: “We verwachten dat ze nu echt met iets komen. En anders staan we hier over twee weken gewoon weer.”

De bewoners worden gesteund door de SP. Actieleider Jaap Dijk: “deze bewoners hebben echt grote tocht-, vocht- en schimmelproblemen door slecht onderhoud. Daardoor betalen ze ook nog eens een torenhoge energierekening. Het is heel goed dat ze hiertegen in verzet komen. Wij zullen ze daar zeker bij blijven steunen!”

Reactie toevoegen

U bent hier