h

Met Stadjerspas een laptop voor 50 euro

22 februari 2023

Met Stadjerspas een laptop voor 50 euro

Wethouder Eelco Eikenaar overhandigde gisteren de eerste twee laptops aan twee mensen met een Stadjerspas. Het is vanaf vandaag mogelijk voor mensen met een laag inkomen om een goede laptop aan te schaffen voor 50 euro.  

De laptops zijn eerder gebruikt door medewerkers van de gemeente Groningen. Het bedrijf RobinGood heeft het de laptops gewist en helemaal klaar gemaakt voor weer jaren gebruik.

‘Het nieuwe aanbod van de Stadjerspas is een waardevolle aanvulling op de bestaande laptopregeling die gericht is op kinderen in groep 8 en de bovenbouw van het voortgezet onderwijs' stelt wethouder Eikenaar. Voor volwassenen was er tot op heden nog geen mogelijkheid om een goede laptop aan te vragen. ‘Nu kunnen we gelukkig in deze vraag voorzien, want met een laptop wordt het een stuk gemakkelijker om digitaal mee te komen in onze samenleving.’

Het bleek zo’n succes dat de eerste voorraad laptops binnen twee uur was uitverkocht. De voorraad wordt zo snel mogelijk aangevuld. Wanneer dat is gebeurt kunnen inwoners van de gemeente Groningen met een inkomen tot maximaal 120% en in bezit van een Stadjerspas op stadjerspas.nl een afspraak maken voor de aanschaf van een laptop.

Reactie toevoegen

U bent hier