h

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk wordt Kamerlid zorg

18 april 2023

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk wordt Kamerlid zorg

Foto: Jimmy Dijk

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk wordt aanstaande donderdag tot Tweede Kamerlid benoemd. Dijk staat als fractievoorzitter van de Groningse SP vooral bekend om het werk in de wijken. Samen met zijn partij en inwoners van Groninger wijken en dorpen voerde hij talloze acties voor betere en betaalbare woningen. Daarnaast ging hij voorop in de strijd  voor alternatieven tegen marktwerking in publieke sectoren. Zijn stijl van debatteren en politiek bedrijven is vaak aanvallend. Dijk was 12,5 jaar lang raadslid in de gemeenteraad van Groningen. 

In de Tweede Kamer zal Dijk namens de SP het woord voeren over de zorg. Dijk: “De marktwerking in de zorg is zorgverleners en mensen die zorg nodig hebben al jaren een doorn in het oog. Het zorgt voor  wantrouwen, verspilling en hoge kosten. Daar moet zo snel mogelijk een einde aan komen. Weg met de concurrentie en commercie. Juist samenwerking en solidariteit moeten weer centraal komen te staan. Daar ga ik mij voor inzetten.” Angst om in de Haagse kaasstolp te verdwijnen, heeft Dijk niet. “Alleen door samen met mensen druk op te bouwen bereik je uiteindelijk politieke verandering. Dat heb ik altijd zo gedaan en daar gaan we dus keihard mee door. Iedereen die daarbij wil en kan helpen, vraag ik om aan te sluiten.” Aldus Dijk. 

Na 12,5 jaar komt er een einde aan het raadslidmaatschap van Jimmy Dijk. Op de vraag of hij in Den Haag gaat wonen is hij helder. Dijk: “Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt. Ik hou zielsveel van Groningen. Ik ga hier nooit meer weg. Sterker nog: Ik kijk nu al uit naar de volgende bewonersactie in één van onze buurten en dorpen.”

Reactie toevoegen

U bent hier