h

Skatebaan Stadspark eindelijk realiteit

3 juli 2023

Skatebaan Stadspark eindelijk realiteit

Foto: Robin Reitsema

Het heeft enige tijd mogen duren, maar vorige maand was het eindelijk zover: De Skatebaan in het Stadspark is opgeleverd. Een idee dat begon in eind 2018 heef doormiddel van actievoeren, skaters en de Groningse SP eindelijk haar vruchten afgeworpen.

Het was Bram Roenhorst die in 2018 een blog schreef over de slechte staat van de skategelegenheden in de stad. Het waren de jongeren van de SP, ROOD, die Bram toen hebben benaderd om samen in actie te gaan voor een skatebaan in het Stadspark. “Hierna waren er ook meetings op het pand van de SP Groningen, vanuit daar hebben we steeds meer de politiek opgezocht. Toen hebben we een actieplan gemaakt met daarin hoe we de politiek het beste kunnen benaderen. Plannen waren om wethouder Inge Jongman een skateboard met handtekeningen aan te bieden en een soort van protestmanifestatie te organiseren op de Grote Markt waar skaters hun kunsten lieten zien. Daar kwamen veel skaters op af, maar er was niemand van de gemeente op komen dagen. Hier hebben we toen ook weer de pers over benaderd. Na een tijdje kon de gemeente niet meer om ons heen en nodigden ze ons uit. Ook hebben we veel geflyerd, een site opgezet waar we de gebreken van verschillende skateparkjes in Groningen benoemen onder de naam Rollend Groningen. Dit wordt nu ook een stichting en is een collectief wat we aan de hand hiervan hebben opgericht. Hier heeft ROOD Groningen ook goed aan meegeholpen.”

Het heeft tot vorig jaar geduurd voordat een versie van het plan voor een skatebaan werd goedgekeurd door de Groningse gemeenteraad. De hulp die SP-raadslid Lucy Wobma daarbij heeft geleverd kan zeker niet vergeten worden.

De SP Groningen wil graag de initiatiefnemers, skaters en velen andere betrokkenen feliciteren met de komst van de skatebaan en hoopt op een geweldige zomer om te skaten in het park.

Reactie toevoegen

U bent hier