h

SP Stelt vragen over gladde stenen Zandsteenlaan e.o.

1 december 2023

SP Stelt vragen over gladde stenen Zandsteenlaan e.o.

Foto: Kolker Daleman & De Jong - makelaars en adviseurs

De SP fractie in de gemeenteraad stelt vragen aan het college over gladde stenen in de Zandsteenlaan. De afgelopen weken werden de socialisten door bewoners op de hoogte gesteld van meer valpartijen en sommige mensen durven de deur haast niet uit, of komt het bezoek niet langs. Nu de vorst isingetreden nemen de klachten toe.

Anderhalf jaar geleden dienden bewoners met de SP een petitie in tegen de
gladde stenen in Zuidwest Vinkhuizen. In totaal werd sindsdien met 3
wethouders gesproken, is er een bezoek geweest van een wethouder en zijn er oplossingen met bewoners besproken. “De maatregelen die getroffen zijn, zoals het vaker schoonmaken, hebben er niet toe geleid dat de situatie is verbeterd,” vindt Bob de Greef, voorzitter van SP Groningen. “Bewoners zijn daarom bezorgd over wat de gemeente nog voor hun zal betekenen, gezien de situatie. Destijds werden door de gemeente oplossingen aangedragen als het opruwen van stenen en strooien tijdens vrieskou.”

De Greef vindt dat er een degelijke plan moet komen voor deze buurt. “De SP wil dat de gemeente samen met bewoners tot een oplossing komt. Richt deze pleinen in overleg opnieuw in, met veilige stenen en bijvoorbeeld wat groen op de pleinen. Ook de speeltuintjes kunnen wel een verbetering gebruiken.”

U bent hier