h

Onveilige situatie Maagdenbrug aangepakt na vragen SP

31 januari 2024

Onveilige situatie Maagdenbrug aangepakt na vragen SP

Sinds een aantal weken staan de stoplichten bij de Maagdenbrug uit. Na een aanrijding tussen een fietser en een automobilist op 14 januari besloot de SP-fractie dat er iets moest gebeuren. De ChristenUnie sloot zich daar bij aan en samen vroegen de partijen aan de wethouder voor mobiliteit om in te grijpen. Nu wordt de situatie aangepakt en hopen we dat de kruising veiliger is geworden.

Wethouder Broeksma zei dat hij de zorgen over de veiligheid deelde maar de stoplichten liever niet weer aan zet. Als de stoplichten wel weer aan gaan staan veel mensen weer lang te wachten. In plaats daar van heeft hij toegezegd dat er andere maatregelen komen. Intussen zijn die maatregelen er ook gekomen. Er ligt nu een drempel en er staat een groot stopbord op de kruising van de Turfsingel en de Kattenhage. Voor automobilisten en fietsers was het niet altijd duidelijk wie er nou voorrang heeft en is het overzicht er ook niet altijd.

Heeft u vragen, opmerkingen of ervaringen over/met de onveilige situatie bij de Maagdenbrug? Laat dit aan ons weten door te mailen naar fractiegroningen@sp.nl

U bent hier