h

Blog Jimmy Dijk

10 november 2021

De strijd in Groningen: wordt het liberaal of sociaal?

Foto: SP
Echte verandering is nodig. Daar gaan de raadsverkiezingen op 16 maart 2022 wat de SP betreft over. Over de herwaardering van de taken en de rol van de overheid. Over hoe mensen onderdeel zijn van en zeggenschap hebben over die overheid. Wij zijn optimistisch dat we die overheid met mensen kunnen bouwen. We zien dagelijks, in de buurten waar we actievoeren hoeveel bereidheid er is van mensen om zich in te zetten voor hun omgeving, voor het collectief. 
Lees verder
24 maart 2021

Red de solidariteit

Foto: SP

De uitkomst van de verkiezingen op 17 maart is zorgwekkend. De sociaal-economisch rechtse partijen zoals de VVD en D66 kregen er zetels bij. Daarnaast kregen uiterst rechtse partijen zoals de PVV, FvD en JA21 er ook zetels bij. Waar de neoliberalen van VVD en D66 de komende de jaren de inkomens- en vermogensongelijkheid naar verwachting verder zullen laten toenemen en collectieve voorzieningen voor werkenden en werkzoekenden verder gaan afbreken, daar zullen de rechtse rakkers van de PVV, FvD en JA21 hun best doen om buitenlanders en allochtonen hiervan de schuld te geven. 

Lees verder
4 februari 2021

Manhattan aan het Reitdiep

Foto: SP

Bewoners van Vinkhuizen, Paddepoel en de Reitdiepwijk zijn wel wat gewend. De aflopen jaren hebben zij meerdere flats in hun wijken zien verrijzen. Vaak erg hoog, te vaak met veel te hoge huurprijzen en een veel te eenzijdige samenstelling van bewoners (zoals (internationale) studenten).

Lees verder
9 januari 2021

Schoon genoeg van vermarkting

Vanaf 1 januari 2022 komen circa honderd schoonmakers van gemeentelijke panden in dienst bij de gemeente. Concurrentie tussen commerciële schoonmaakbedrijven om de gunst van de overheid als opdrachtgever komt hiermee tot een einde. Dit zogenaamde aanbesteden zorgt voor concurrentie op arbeidsvoorwaarden en onzekerheid over behoud van werk. Gevolg is een neerwaarts druk op de organisatiegraad van werknemers en dus lage lonen. Ondanks dit hebben de schoonmakers na  jaren van strijd gewonnen. Met acties hebben zij de politiek aangezet om deze vermarkting te stoppen. Laat de schoonmakers een lichtend voorbeeld zijn.

Lees verder

U bent hier