h

Kom naar politiek café ZoutZuur

22 februari 2007

Kom naar politiek café ZoutZuur

Op zondag 25 februari vindt de tweede editie van politiek café Zoutzuur plaats. Was de eerste editie een groot succes met onder andere burgemeester Wallage en Prem Radhakishun, de tweede editie weet dit qua gasten zeker te evenaren. Omdat we vlak voor de verkiezingen zitten, staat deze keer vooral in het teken van de Provinciale Staten.

Deze keer trappen we af met een bandje, Raindogs. Dit bandje, door de Groninger Studentenkrant omschreven als een band van plezier en ambitie, zal ook de rest van de middag van hun heerlijke muziek voorzien. Daarna volgt er een interessante discussie tussen PvdA-statenlid Jan Köller en de mensen van Vole, de vereniging van omwonenden luchthaven Eelde. Is de baanverlenging van Eelde nou echt een zege voor het Noorden of zorgt het slechts voor een financieel fiasco en veel overlast?

Na deze discussie zijn onder andere nog te gast Timo Septer. Hij blijkt niet alleen cabaretier te zijn, maar ook nog eens meegewerkt te hebben aan Decide. Deze mensen hebben het regeerakkoord voorspeld. Hoe dat kan komt hij uitgebreid vertellen. Na al deze serieuze onderwerpen is het tijd voor Menno Nicolaï. Hij is lijstduwer voor de Provinciale Staten voor de Partij voor de Dieren en erg grappig. Zijn komisch talent spreidt hij tentoon in deze editie van ZoutZuur.

Hans AldersAls afsluiter komen Hans Alders, Commissaris van de Koningin van Groningen, en Rosita van Gijlswijk, Tweede Kamerlid voor de SP en populair stadjer. Zij spreken onder andere over de provincie. Wat kan Rosita voor Groningen doen in de Tweede Kamer? Rosita van GijlswijkWat doet de provincie, en wat doet Hans Alders eigenlijk? Op al deze vragen komt hopelijk een bevredigend antwoord. De presentatie is wederom in handen van Tjeerd van Dekken, dus een goede discussie moet er zeker inzitten.

We hopen u zondag te zien in het Platformtheater, Boterdiep 46. We beginnen om 15:00, er is gratis kinderopvang aanwezig.

U bent hier