h

SP trapt zorgcampagne af; vrijdag avond over de zorg

26 oktober 2009

SP trapt zorgcampagne af; vrijdag avond over de zorg

Op vrijdag 30 oktober trapt de SP afdeling Groningen een grootse zorgcamapgne af. 's middags zal SP kamerlid Renske Leijten samen met de afdeling huis aan huis gaan in Selwerd om mensen te vragen naar hun ervaringen met de zorg. 's Avonds vind er een zorgavond plaats op het partijpand van de SP in de Nieuwe Boteringestraat met Renske Leijten en de actiegroepen Zorgcrisis en Nu Basta! Het zal deze avond gaan over de gevolgen van de jarenlange bezuinigingen en de intreding van de marktwerking in de zorg.


Renske Leijten: “Bussemaker ziet enkel de papieren werkelijkheid, maar de mensen op de vloer weten heel goed wat er speelt.

De SP vind dat de mensen en niet het geld weer centraal moeten komen te staan in de zorg en zal daarom ook van start gaan met een campagne voor betere zorg. In de afgelopen decennia zijn er door verschillende kabinetten keer op keer bezuinigingen doorgevoerd in de zorg en is er ook steeds meer aan de markt overgelaten. Inmiddels komen er dagelijks schrijnende gevallen aan het licht in de thuiszorg of verpleeghuizen en is de ophef over graaiende zorgbestuurders groot.

Uit onderzoek van SP-kamerlid Renske Leijten blijkt ook het personeel met steeds minder plezier naar het werk te gaan. Leijten: “Bussemaker ziet enkel de papieren werkelijkheid, maar de mensen op de vloer weten heel goed wat er speelt. Dit kabinet geeft niet thuis op hun klachten, met tot gevolg dat mensen uiteindelijk gewoon opgeven en uit de zorg vertrekken. De situatie is nu al nijpend, kun je nagaan hoe het wordt als al de mensen die nu aangeven er mee te willen stoppen dat ook daadwerkelijk doen.”

Thema-avond 30 oktober

Op 30 oktober nodigen we je van harte uit om om aanwezig te zijn op onze thema-avond over de zorg met SP-Kamerlid Renske Leijten, een vertegenwoordiger van nubasta.nl en Tobi Badart van de actiegroep zorgcrisis. We gaan het deze avond hebben over de problemen in de zorg en hoe de marktwerking te stoppen.

Vrijdag 30 oktober, 20.00 uur
Thema-avond over de zorg
SP-pand, Nieuwe Boteringestraat 74

Meld uw ervaringen met de zorg
Agenda
Dossier Zorg

U bent hier