h

Mosquito wordt in Groningen verboden

19 april 2011

Mosquito wordt in Groningen verboden

Sinds november hangt er bij de Nassauschool een mosquito. Het apparaat is bedoeld om overlastgevende jongeren te verjagen. Het geluid van de mosquito is voor diegene die het geluid ervan kan horen irritant en pijnlijk aan de oren.

Eerder kreeg SP-raadslid Rosita van Gijlswijk de toezegging van het college van burgemeester en wethouders dat de mosquito verwijderd zou worden. De mosquito hangt er nog, maar staat wel uit. Uit een brief van burgemeester Rehwinkel blijkt dat de gemeente op dit moment gesprekken voert met de school, politie en jeugdwerkers voor een oplossing voor de overlast.

“Dat is goed nieuws. Het is niet juist om jongeren te jagen met een irritant geluid. De overlast moet op een andere manier worden bestreden, bijvoorbeeld door de inzet van jongerenwerk en de politie”, aldus Van Gijlswijk.

Op last van de gemeente zijn eerder een tweetal mosquito’s bij het Allendeplein in de Hoornsemeer weggehaald, omdat de inzet van de apparaten door het ontbreken van een gemeentelijke verordening, illegaal blijkt te zijn. Burgemeester Rehwinkel wil in de algemene plaatselijke verordening een verbod voor het ophangen van mosquito's regelen. Rosita van Gijlswijk: “Ook daar hebben wij eerder voor gepleit. Door het verbod dat er gaat komen, kan het verbod door de gemeente makkelijker gehandhaafd worden en wordt men gedwongen middelen als bijvoorbeeld jongerenwerk in te zetten”.

 

Dossier Veiligheid
Dossier van Rosita van Gijlswijk

 

U bent hier