h

SP ondersteunt bewoners Westindische Kade

24 juli 2013

SP ondersteunt bewoners Westindische Kade

Zaterdag 20 juni stonden bewoners en de SP tussen de flats aan de Westindische Kade om handtekeningen op te halen voor CV en betere isolatie.

De flats van woningcorporatie Lefier zouden gesloopt worden, maar blijven volgens de laatste plannen van de corporatie nog 15 jaar staan. Bewoners eisen dat er dan ook eens grondig gerenoveerd moet worden. Hun belangrijkste eisen: centrale verwarming en betere isolatie.

Tientallen bewoners kwamen bij de kraam langs om hun ervaringen te delen en de petitie te tekenen. De meest gehoorde klacht was de enorme kou in de winter. Een bewoner vertelde: “In de winter zet ik al mijn gaspitten aan in de keuken, zodat ik niet in de vrieskou via de keuken naar de douche hoef.”

De SP ondersteunt de bewoners in hun actie. Afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg: “Als de woningcorporatie de woningen nog 15 jaar wil laten staan mag er wel eens wat gebeuren. Je kan mensen niet nog 15 jaar in de kou laten leven.”

Woont u ook aan de Westindische kade en wilt u meehelpen of uw eigen ervaringen delen? Dan kunt u altijd contact opnemen via groningen@sp.nl.

U bent hier