h

Meldpunt Stadjerspas geopend

7 oktober 2013

Meldpunt Stadjerspas geopend

De SP vraagt gebruikers van de Stadjerspas te melden wat het voor hen betekent als de pas wordt afgeschaft. Reacties zijn op maandag, woensdag en donderdag tussen 9 en 12 uur welkom op 050-311 04 74 en het online formulier.

Het college van B en W wil de Stadjerspas afschaffen omdat het aantal gebruikers de afgelopen jaren gedaald is. Volgens SP-raadslid Rosita van Gijlswijk is het belangrijk om ook te kijken naar wat de pas betekent voor de meer dan 5.000 mensen die hem jaarlijks aanschaffen. 'Ik heb al de nodige reacties gekregen van mensen die hun pas veel gebruiken en die flink gedupeerd zijn als hij afgeschaft wordt. We starten nu het meldpunt om een goed beeld te krijgen van wat de Stadjerspas voor de houders ervan betekent.'

Met geld dat vrijkomt als de Stadjerspas wordt afgeschaft wil het college van B en W de armoede bij kinderen bestrijden. Van Gijlswijk is daar erg voor. 'Het is heel belangrijk dat de gemeente alles op alles zet om te voorkomen dat kinderen door geldgebrek niet mee kunnen doen. Maar waarom zouden alleen de houders van een Stadjerspas de kosten daarvan moeten dragen? Er kan ook naar andere financiële mogelijkheden gekeken worden om kinderen uit de armoede te halen.'

Reageer hier!

Reacties

Heel jammer als de stadjerspas afgeschaft wordt. Voor mij en mijn zoon zijn het juist de kleine extraatjes, leerzaam, sportief, recreatief die
het mogelijk maken voor mij als alleenstaande ouder om mee te doen en mijn zoon af en toe iets leuks te bieden

5.000 Stadjerspassen? Twee jaar geleden waren dat er nog zo'n 11.000. Alleen besloot de gemeente toen om de pas niet meer aan alle Groningers ter verkopen. En ook om de publiciteit over de pas te stoppen. En om de voorzieningen waarop de pas recht gaf terug te schroeven. Tsja, logisch dat er minder passen in omloop zijn.
Jammer om je eenzijdig op kinderen te richten, want het is juist leuk om dingen samen met je ouders te doen. Maar dan moeten die het ook wel kunnen betalen.
De Stadjerspas moet blijven en weer voor alle Groningers zijn. Met een aanschafprijs afhankelijk van inkomen. Zodat iedereen mee kan doen aan sport, cultuur, recreatie en educatie.

ik wil dat de stadjerspas blijft.
Ik maak er voor mijn yoga en uitstapjes veel gebruik van. en dat geeft meerwaarde aan mijn leven en haalt mij uit mijn isolatie.

Reactie toevoegen

U bent hier