h

Gemeenteraad stemt in met onderzoek lijn 4 en 5

1 november 2013

Gemeenteraad stemt in met onderzoek lijn 4 en 5

Afgelopen woensdag besprak de gemeenteraad de nieuwe plannen voor het openbaar vervoer in de stad en regio. Hierbij werd ook de nieuwe dienstregeling voor 2014 besproken waarbij stadslijnen 4 en 5 volledig of deels komen te vervallen.
 
Volgens de SP-fractie is dit een slecht plan dat voor de bewoners van de Hortus- en Oranjebuurt en de Oosterparkwijk een enorme achteruitgang zou betekenen.
 
De SP diende daarom twee moties in die het college van Burgemeesters en Wethouders verzochten om het OV-bureau te laten onderzoeken hoe stadslijnen 4 en 5 behouden kunnen blijven. Deze moties werden met een brede steun aangenomen. "Ik ben blij dat het voortbestaan van stadslijnen 4 en 5 ook andere partijen, net zoals de bewoners, nauw aan het hart liggen." aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.
 
 

De SP voert al enige tijd actie voor het behoud van buslijn 4 en 5 door de wijken in Groningen. Help mee en teken de petities! Bestel ook een gratis raamposter om te laten zien dat u vindt dat de bus in de wijk hoort.

Reacties

Ik steun de petitie voor lijn 4

Reactie toevoegen

U bent hier