h

Petities Buslijn 4 en 5

 

29 mei 2014

Raad voor betere bewoners- en reizigersinspraak OV

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde woensdag voor een SP-motie om bewoners en reizigers beter te betrekken bij wijzigingen van buslijnen en verplaatsing van bushaltes. Alleen de PvdA stemde tegen. De SP-fractie diende de motie in omdat steeds meer bewoners en reizigers zich beklaagden over het gebrek aan inspraak over het openbaar vervoer.

Lees verder
27 mei 2014

SP-OV-inspraakbureau in opgeheven bushalte

Dinsdagmiddag bouwde de SP Groningen een opgeheven bushalte om tot SP-OV-inspraakbureau. Bewoners en reizigers van de voormalige buslijn 5 konden bij de voormalige bushalte aan de Nieuwe Boteringestraat in de Hortusbuurt hun mening, ideeën en alternatieven kwijt voor het openbaar vervoer in hun wijk.

Lees verder
7 januari 2014

SP: “Snel weer bussen over Zaagmuldersweg”

De SP vindt dat de problemen voor de buslijnen bij de bocht Zaagmuldersweg / Oosterhamriktracé zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Het probleem werd duidelijk bij de invoering van de nieuwe dienstregeling per 1 januari 2014.

Lees verder
13 december 2013

Bewoners Oosterparkwijk voeren actie voor lijn 4

Met een bomvolle oldtimer-bus voerden bewoners van de Oosterpark samen met de SP vrijdagmiddag actie voor behoud van buslijn 4. In de plannen van het OV-bureau rijdt deze bus vanaf 1 januari niet meer door de Oosterparkwijk.

Lees verder
1 december 2013

Ga 13 december mee voor Lijn 4!

Op 13 december organiseert de SP samen met de Bewonersorganisatie Oosterparkwijk een actiedag voor het behoud van Lijn 4. De verzamelde handtekeningen en alternatieven worden aangeboden op het Stadhuis. Ga mee!

Lees verder
1 november 2013

Gemeenteraad stemt in met onderzoek lijn 4 en 5

Afgelopen woensdag besprak de gemeenteraad de nieuwe plannen voor het openbaar vervoer in de stad en regio. Hierbij werd ook de nieuwe dienstregeling voor 2014 besproken waarbij stadslijnen 4 en 5 volledig of deels komen te vervallen.
Lees verder
24 oktober 2013

5 November: Bewonersavond Oosterparkwijk. Lijn 4 Hoort Hier!

Dinsdag 5 november organiseert de SP-afdeling Groningen samen met de bewonersorganisatie Oosterparkwijk en de Stadspartij een openbare avond voor het behoud van buslijn 4 in de wijk. Deze lijn dreigt te verdwijnen uit de wijk.

Lees verder
9 oktober 2013

Petitie Buslijn 4 en 5 duizend keer getekend

Vorige week werd de duizendste handtekening voor het behoud van Buslijn 4 en 5 getekend. Volgens afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg geeft dit aan dat de bussen belangrijk zijn voor mensen in de wijk.

Lees verder
22 augustus 2013

Huis aan huis in Oosterpark voor lijn 4

Afgelopen dinsdag ging de SP-afdeling Groningen huis aan huis in een deel van de Oosterparkwijk om handtekeningen op te halen voor het behoud van lijn 4 door de wijk. Veel buurtbewoners reageerden enthousiast en steunden de petitie van harte.

Lees verder

Pagina's

U bent hier