h

Gouden bezem voor schoonmakers: Inbesteden? Ja!

4 maart 2014

Gouden bezem voor schoonmakers: Inbesteden? Ja!

Maandagavond hielden de schoonmakers van gemeentelijke panden een omgekeerde staking door het stadhuis goed schoon te maken en hier de tijd voor te nemen die hier normaliter voor nodig is.

Zo toonden de schoonmakers aan dat de doorgeschoten marktwerking in de schoonmaaksector ertoe leidt dat de werkdruk toeneemt en er beknibbeld wordt op de arbeidsvoorwaarden. Volgens de SP toont dit aan dat de schoonmaakmarkt faalt en dat daarom de schoonmakers van de gemeentelijke panden weer in dienst moeten komen bij de gemeente zelf.

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk was aanwezig om de schoonmaker een hart onder de riem te steken. Hij overhandigde de schoonmakers symbolisch een gouden bezem als “Werknemers Van Het Jaar 2015 Award” aan.

Groninger schoonmaakburgemeester Rendel Djaoen nam de award namens de schoonmakers aan.

“Ondanks de Code Verantwoord Marktgedrag blijven de problemen in de schoonmaaksector te groot. Een solidaire overheid moet goed omgaan met haar personeel en verantwoordelijkheid nemen hiervoor. Schoonmakers zijn onmisbaar en horen daarom gewoon in dienst van de gemeente te komen”, aldus SP-lijsttrekker Jimmy Dijk.

Reactie toevoegen

U bent hier