h

SP eist aanpak topinkomens zorgbestuurders

23 september 2014

SP eist aanpak topinkomens zorgbestuurders

De SP-gemeenteraadsfractie is het wachten op de beantwoording van schriftelijke vragen door het college beu en vraagt om een spoeddebat. De fractie diende op 19 juni vragen in die vroegen om een directe aanpak van topinkomens bij zorginstellingen. Het college weigert hierop tot nu toe te antwoorden.

Normaal gesproken heeft het college 21 dagen voor de beantwoording van schriftelijke maar deze is nu al 3 keer uitgesteld. Ondertussen zijn er 96 dagen verstreken. Deze passieve houding van het college ten aanzien van de aanpak van topinkomens in de zorg is voor de SP reden om, in de vorm van een interpellatie, een spoeddebat aan te vragen.

De SP hekelt al lange tijd het gegraai van topbestuurders in de zorg. De topinkomens zijn volgens de partij een grote ondermijning van solidariteit die ten koste gaat van noodzakelijke zorg voor kwetsbare groepen mensen. Het aangaan van nieuwe subsidierelaties en contracten door de gemeente geeft volgens de SP een goede gelegenheid om dit aan banden te leggen.

"Voor 1 januari 2015 moet de gemeente tal van nieuwe taken uitvoeren op het gebied van de zorg. Bij het afsluiten van deze nieuwe aanbestedingscontracten en subsidierelaties moet een maximum inkomensgrens als voorwaarde worden gesteld." aldus SP-raadslid Wim Koks.

Op 2 juli steunde de gemeenteraad van Groningen een motie van de SP-fractie om bij het aangaan van nieuwe contracten met zorginstellingen de topinkomens aan banden te leggen. Volgens de SP-fractie moet deze motie gewoon uitgevoerd worden.

U bent hier