h

Gemeente pakt huishoudelijke hulp alsnog af

22 december 2014

Gemeente pakt huishoudelijke hulp alsnog af

Ondanks dat de gemeente Groningen eerder heeft aangekondigd dat in 2015 de huishoudelijke hulp overeind blijft, blijkt nu dat veel cliënten geconfronteerd worden met forse kortingen op hun hulp. Ook als ze dit hard nodig hebben. De SP vindt dit schandalig en harteloos.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

De wethouder doet niets minder dan zorg afpakken van mensen die dat hard nodig hebben om menswaardig te leven. De afgelopen weken heb ik de meest schrijnende verhalen gehoord van ouderen en chronisch zieken die te horen hebben gekregen dat ze maar meer zelf moeten doen, ook als overduidelijk is dat ze dat niet kunnen.

De SP houdt samen met het Comité VoorZorg, van werknemers en cliënten in de zorg, een Meldpunt Keukentafelgesprekken waar dit soort misstanden aan de kaak kunnen worden gesteld. Dijk:

Ik roep iedereen die een dergelijk gesprek met de gemeente heeft gehad op om hun ervaringen met ons te delen. Samen kunnen we dit aan de kaak stellen en laten zien hoe hardvochtig het is wat de gemeente mensen nu aandoet.

Herkent u zich hierin en wilt u meehelpen er wat aan te doen? Doe dan mee met de SP! Neem contact op, kom in actie en red de zorg.

U bent hier